Samurai Yashiki kennel - Uzgajivačnica

Dugogodišnji sam kinolog kojemu su centar svijeta psi i sve u mom životu je oduvijek bilo podređeno psima. Moja prva ljubav su bili njemački ovčari jer me oduvijek interesirala dresura pasa. Svog prvog njemačkog ovčara sam kupila sa 11. godina i sama se brinula o njemu i školovala ga. Kada sam 1996.g bila prisiljena preseliti se u stan, nabavila sam crvenog irskog setera s kojim sam započela izložbenu karijeru koja je bila izuzetno uspješna (6 šampionata). I premda sam sa seterom bila izuzetno zadovoljna, sve više i više su me počele privlačiti akite. Presudan trenutak je bio kad sam prvi puta zagrlila štene akite (stariju sestru mog mužjaka) i kad se taj mali plišani medo popeo na mene i počeo me lizati. Tad sam znala, akita je pasmina za mene.

SAMURAI YASHIKI (u prijevodu Sjena samuraja) je vrlo mlada uzgajivačnica, tek netom registrirana kod FCI pod brojem 38/05. Sama želja i ideja o osnivanju nastala je 2001.g kada sam krenula u potragu za mužjakom. 2002. godine mi je uspjelo nabaviti kvalitetnog mužjaka. 2003. godine sam uspjela nabaviti i najbolju kujicu iz kombinacije Kakusui&Heiku od Rossi&Brutti. 2004.g sam nabavila još jednu kuju od njihovih pasa i ta 3 psa su postala dobra osnova za daljnji kvalitetan uzgoj s obzirom da potječu prvenstveno iz japanskih krvnih linija. Svi moji psi su bili birani vrlo pažljivo i jako mi je drago da su postali vrhunski primjerci svoje pasmine što svjedoče i njihovi izložbeni rezultati.

NAGRADE

Uskoro će tu biti i prvi štenci koji će biti podjednako dobri ili, nadam se, još bolji od svojih roditelja. Akite su vrijedne poštovanja i divljenja, zato ću se truditi za još bolju kvalitetu i popularizaciju ove pasmine.

Uzgajivačnica Samurai Yashiki je ovdje radi Vas, zato me slobodno kontaktirajte ukoliko imate kakvih pitanja vezanih za ovu divnu pasminu!

rujan 2005.,
Rebeka Tratnik

Dugogodišnji sam kinolog i bavim se uzgojem akita već 10 godina pod imenom uzgajivačnice „Samurai Yashiki“. Oduvijek sam voljela veće pse i pomalo sam zazirala od malih pasmina zbog njihove pretjerane živčanosti. Prije 3 godine, prilikom posjete Silvii Exposito, jedne od velikih uzgajivačnica akita i shiba, po prvi puta sam imala priliku malo pobliže upoznati shibe. Svidjele su mi se na prvi pogled. Bile su sve ono što mali psi nisu. Staložene, mirne i pune dostojanstva. Shiba je veliki pas zarobljen u malom tijelu. Zbog toga sam odlučila početi se baviti uzgojem ove predivne pasmine i pokušati ljudima približiti jednog velikog malog psa.

Uzgajivačnica „Samurai Yashiki“ je ovdje zbog vas i ako imate bilo kakva pitanja vezana uz ove dvije predivne pasmine, slobodno nas kontaktirajte.

svibanj 2011.,
Rebeka Tratnik